Ademwerk

Quantum Light Breath:

Dit is een prachtige ademreis gebaseerd op het ademwerk (Quantum Light Breath) van Jeru Kabbal, vrij vertaald en in het Nederlands ingesproken en van muziek voorzien door mijzelf. Voor je begint, zorg dat je ergens bent waar je het komende uur niet gestoord kan worden, en draag loszittende kleding. Ga goed zitten op een stoel, een meditatiekussen of meditatiebankje, of op de vloer. Door je rug recht te houden zorg je voor voldoende toegang tot de longen, dat is het belangrijkste. Je kan ook eventueel gaan liggen. En voel je vrij om tijdens de oefening van houding te veranderen, te bewegen of geluid te maken mocht je die behoefte voelen. Gedurende de reis, kan het zijn dat je afdwaalt, even niet hoort wat er gezegd wordt, maar dat geeft niet, het belangrijkste is dat je met je aandacht bij je adem bent. Haal aaneengesloten adem, het mag door de mond of door de neus, of door de een in en door de ander uit.
Voor wat betreft de muziek: alle rechten voorbehouden (Bert Bruines)

Sessie Verbonden Ademhaling:

Er is geen uitgebreide uitleg in de opname zelf zodat er vrijwel gelijk gestart kan worden met de sessie. Het advies is om de oefening niet te doen bij long- of hartklachten, zeer hoge bloeddruk, zwangerschap, epilepsie en psychosegevoeligheid.

Verbonden ademhaling brengt meer ruimte in je lichaam. Je kunt je systeem ‘vrij ademen’ van oude bagage die je niet meer nodig hebt. Je verwerkt oude pijn, spanning en stress, waardoor de ballast die je meedraagt vermindert en/of oplost. Je kan meer in contact komen met je onderbewustzijn en je lichaam, minder in je hoofd zitten en meer gaan voelen, leven in plaats van overleven.

Ga liggen op een comfortabele en veilig voelende plek. We ademen in door de neus en uit de mond. Er zijn vijf rondes, elke ronde bestaande uit ongeveer drie minuten verbonden ademhaling, gevolgd door een volledige uitademing waarna we de ademhaling 45 seconden vasthouden (de retentie), daarna volgt een volledige inademing en een retentie van 45 seconden. Blijf na de vijf rondes nog even of langer liggen om je ervaring te integreren.